U bent hierHome /andere_activiteiten

andere activiteiten


DatumSoortTitelPlaats
15 sepCursusHer-ken jezelf en de stappen die nu goed voor je zijnAntwerpen
20 sepVoordracht9 Star Ki: Ancient wisdom for modern timesLier
21 sepVoordrachtDe kracht van de gedacht; feit of fabel?Antwerpen
07 oktCursusFamilieopstellingenAntwerpen
12 oktVoordrachtOntdek je talenten volgens de oude wijsheid van gelaatkunde en nine star ki. Bazel
18 oktVoordrachtVan angst naar liefde2500 Lier
29 oktCursusPartnermassage: elkaar ontmoeten in aanrakingAntwerpen
15 novVoordrachtHoe weet ik wat echt goed voor me is?2500 Lier

Cursus : Her-ken jezelf en de stappen die nu goed voor je zijn Antwerpen
15 sep 2017, 10u30-17u

Prijs:
Leden: 64 euro
Niet-leden: 69 euro


Vooraf inschrijven

Meer info: www.dekleinebron.be

In deze workshop gaan we onszelf en onze mogelijkheden en blokkades leren herkennen en zo ontdekken welke stappen nu zinvol zijn in ons leven, wat ons hierbij tegenhoudt en hoe we daar iets aan kunnen doen. Waar zitten onze eigen valkuilen en hoe kunnen we leren daar niet meer in te vallen. We gaan ook kijken wat onze sterke kanten zijn en hoe we die meer kunnen gebruiken. En wat we kunnen doen aan eventuele onvrede die we ervaren. Er wordt gewerkt met visualisatie, associatiekaarten, tekenen, psychologische oefeningetjes enz.
Je krijgt ook praktische tips en oefeningetjes die je thuis zelf kan toepassen om je (nog) beter in je vel te voelen.

Door Margot Dorren

Margot Dorren is reeds 25 jaar met zelfkennis, esoterie en de tarot bezig en geeft consulten, cursussen en workshops, vooral gericht op inzicht in jezelf en de situaties waarin je je bevindt om van daaruit het begrip te laten ontstaan wat je eraan kunt doen. Het is voor haar vooral belangrijk dat er op een wijze en verantwoorde manier met de tarot en esoterie in het algemeen wordt omgegaan. Ze is tevens oprichtster van de kleine bron vzw, lees meer op www.margotdorren.be

naar boven
Voordracht : 9 Star Ki: Ancient wisdom for modern times Lier
Zimmerplein 12
20 sep 2017, 20u

Prijs:
Leden: 8,50 euro
Niet-leden: 9,50 euro


Inschrijven niet nodig

Meer info: www.dekleinebron.be

Interactieve voordracht

Nine Star Ki is een buitengewoon boeiende, maar ook verrassend simpele methode om inzicht te krijgen in de Rode Draad in je leven. Nine Star Ki is makkelijk te berekenen en geeft ons drie getallen weer aan de hand van onze geboortedatum. De Nine Star Ki geeft de tendenzen weer waarmee je op aarde gekomen bent, zeg maar de grote lijnen. Dat betekent binnen het denken van de Nine Star Ki dat het hele pakket aan mogelijkheden en talenten dat je tot je beschikking hebt en waarmee je geboren bent, ook echt tot je beschikking staat! Geen restricties anders dan degene die je jezelf oplegt. Volledig vanuit de gedachte dat alles altijd voor iedereen aanwezig is en beschikbaar is. Je hoeft je er alleen van bewust te worden en er naar te leven. Die ongekende mogelijkheden waarmee ieder mens geboren wordt, staan je dan ook onverwijld ter beschikking! Omdat er aan de hand van drie simpele cijfertjes een hele wereld wordt blootgelegd, bijna letterlijk soms, vraagt dat natuurlijk om een grote mate van zorgvuldigheid. De Nine Star Ki verrijkt niet alleen je kennis van de Negen Verschijningsvormen van de Vijf Elementen/Transformaties, maar geeft je ook handvatten om jezelf en anderen beter te begrijpen en om richting te geven aan je leven.

9 star ki biedt een van de meest complete inzichten over de invloed van je geboortedatum en het verleden van je ouders, op je eigen toekomst. Geen voorspellingen maar inzicht in wie je bent, hoe je gevormd bent en van waaruit je handelt. 
Stephan Maegh deelt zijn uitgebreide kennis over dit onderwerp en maakt het concreet met praktische voorbeelden

Door Stephan Maegh


Buiten de opleidingen van Anette Muller volgde Stephan ook nog workshops en congressen in Duitsland en bij Karl Heinz Raab (patho-physiognoom of ziekteleer van het gezicht). Stephan laat het hier niet bij, en gaat verder op zoek naar de essentie van zijn leven. Een zoektocht die vruchten afwerpt, mede dankzij de cursus van Holistic Healing.
We mogen gerust zeggen dat dit alles in zijn leven gebeurt met maar één doel voor ogen “ben wie je bent, blijf wie je bent en geniet van wie je bent”.

naar boven
Voordracht : De kracht van de gedacht; feit of fabel? Antwerpen
Letterkundestraat 133
21 sep 2017, 20u

Prijs:
Leden: 8,50, Niet-leden 9,50


Inschrijven niet nodig

Meer info: www.dekleinebron.be

RvdP neemt ons mee van de Secret via de Zin van Ziek zijn tot de Wetten van Karma.
Hoeveel zeggenschap hebben wij over ons leven en hoe gebruiken wij dat?
Is er een vrije wil?
Aan het eind van de avond doen wij een aantal oefeningen om onze doelen beter te bereiken.

Door Ronald Van de Peppel

Ronald van de Peppel reisde tien jaar de wereld rond en bezocht vele grote Meesters. In de jaren ´80 volgde hij vier jaar training in auralezing en healing. Hij werd door Joska Soos ingewijd als sjamaan en is één van de eerste Reikimeesters van West Europa. Hij werkt momenteel als auralezer, cursusleider, healer, schilder en schrijver.

naar boven
Cursus : Familieopstellingen Antwerpen
07 okt 2017, 10u-17u

Prijs:
Leden: 73 euro
Niet-leden: 77 euro
per persoon

Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne (De Verscholen Tuin)
Vooraf inschrijven

Meer info: www.dekleinebron.be

Wanneer een familie-of systeemopstelling?
Je hebt het gevoel vast te zitten.
Je staat voor een keuzeprobleem.
Je wil zicht krijgen op een bepaald probleem of de oorzaak ervan.
Je wil inzicht krijgen in een bepaalde relatie.
Je zit niet goed in je vel.
Je hebt geen doel, geen richting.
Je wil van richting veranderen maar je weet niet hoe.
Je wil een relatie of een bepaalde fase in je leven afronden.
Je wil je passie kennen.
Je wil je verlangen volgen.
....

Een opstelling hoeft niet altijd over familie te gaan. Iedere andere relatie kan aan bod komen. Ook vragen rond werk, spiritualiteit en seksualiteit kunnen opgesteld worden.

Hoe ziet een familie-of systeemopstelling eruit?

Je stelt je vraag.
Via de keuze van elementen (bijv moeder of vader) worden representanten uit de groep gekozen. Deze worden in de ruimte opgesteld volgens jouw innerlijk beeld. Aan de hand van wat deze representanten voelen en ervaren in de opstelling, worden er onbewuste patronen en verstrikkingen zichtbaar. Vervolgens wordt er naar het opheffen van de verstrikking gewerkt.

Waarom een familie-of systeemopstelling?

Een opstelling brengt rust en ontspanning. Vaak is er een ontlading of een doorbraak.
Een opstelling geeft inzichten, waarmee je aan de slag kan.

Ben je niet zeker of jouw vraag opgesteld kan worden, neem gerust contact met ons op.

Voel je welkom!


Koffie, thee, water en koekjes zijn ter plaatse aanwezig. Lunch zelf meebrengen.

Door Petra Van Lent

Petra Van Lent is hsp coach en familieopsteller.
Ruim 13 jaar geleden ontdekte ze dat ze hooggevoelig is en sindsdien veranderde haar leven totaal.
Via de methode van familieopstellingen kwam ze in contact met haar kern, haar kracht en haar kwetsbaarheid. Na zelf 5 jaar intensief opstellingen gevolgd te hebben, startte ze in 2009 haar eigen praktijk in Damme. Sinds die tijd begeleidt Petra hsp’ers in het leren omgaan met hun hooggevoeligheid. Ook werkt Petra met koppels rond relaties en seksualiteit.
Petra is heel spiritueel en tegelijk is haar stijl erg direct en heel geaard.

naar boven
Voordracht : Ontdek je talenten volgens de oude wijsheid van gelaatkunde en nine star ki. Bazel

12 okt 2017, 20u

Prijs:
Leden: 8,50 euro
Niet-leden: 9,50 euro


Inschrijven niet nodig

Meer info: www.dekleinebron.be

Gelaatkunde of Face Reading, bestaat al sinds eeuwen. Het laat ons toe om bepaalde zaken over jezelf en de ander te vertellen, gaande van karakter, relatie, gezondheid,…. 

Verschillende kenmerken zoals de afstand tussen de ogen, de stand van de oren, de stand van het haar, de lichaamsstructuur, de kleur van de huid,… kunnen ons heel veel informatie verschaffen over het karakter van onszelf of de persoon met wie we in relatie staan. Is dit nu familie, je baas, je klant, het komt allemaal tot uiting op je gelaat. Physiognomie kan ons inzicht geven waarom we bepaalde beslissingen nemen, waarom we beter met die persoon overeen komen dan met die ander,….

Het gelaat is een effectief en opmerkelijk instrument voor communicatie, en zonder dat we het beseffen lezen we dagelijks wel tientallen gezichten zonder dat we er bij stil staan welke informatie en kracht deze gelaatsuitdrukkingen hebben. Gelaatkunde is zeker en vast een kunst en kunde welke is gebaseerd op specifieke methoden en observatie. Er ligt een hele wereld vol “natuurlijk” geschreven geheimen en precieze informatie op je gezicht, in een speciale taal die jij kan leren decoderen.

Nine Star Ki is een buitengewoon boeiende, maar ook verrassend simpele methode om inzicht te krijgen in de Rode Draad in je leven. Nine Star Ki is makkelijk te berekenen en geeft ons drie getallen weer aan de hand van onze geboortedatum. De Nine Star Ki geeft de tendenzen weer waarmee je op aarde gekomen bent, zeg maar de grote lijnen. Dat betekent binnen het denken van de Nine Star Ki dat het hele pakket aan mogelijkheden en talenten dat je tot je beschikking hebt en waarmee je geboren bent, ook echt tot je beschikking staat! Geen restricties anders dan degene die je jezelf oplegt. Volledig vanuit de gedachte dat alles altijd voor iedereen aanwezig is en beschikbaar is. Je hoeft je er alleen van bewust te worden en er naar te leven. Die ongekende mogelijkheden waarmee ieder mens geboren wordt, staan je dan ook onverwijld ter beschikking! Omdat er aan de hand van drie simpele cijfertjes een hele wereld wordt blootgelegd, bijna letterlijk soms, vraagt dat natuurlijk om een grote mate van zorgvuldigheid. De Nine Star Ki verrijkt niet alleen je kennis van de Negen Verschijningsvormen van de Vijf Elementen/Transformaties, maar geeft je ook handvatten om jezelf en anderen beter te begrijpen en om richting te geven aan je leven.

9 star ki biedt een van de meest complete inzichten over de invloed van je geboortedatum en het verleden van je ouders, op je eigen toekomst. Geen voorspellingen maar inzicht in wie je bent, hoe je gevormd bent en van waaruit je handelt.
Stephan Maegh deelt zijn uitgebreide kennis over deze onderwerpen en maakt het concreet met praktische voorbeelden

 

Door Stephan Maegh

Buiten de opleidingen van Anette Muller volgde Stephan ook nog workshops en congressen in Duitsland en bij Karl Heinz Raab (patho-physiognoom of ziekteleer van het gezicht). Stephan laat het hier niet bij, en gaat verder op zoek naar de essentie van zijn leven. Een zoektocht die vruchten afwerpt, mede dankzij de cursus van Holistic Healing.
We mogen gerust zeggen dat dit alles in zijn leven gebeurt met maar één doel voor ogen “ben wie je bent, blijf wie je bent en geniet van wie je bent”.

naar boven
Voordracht : Van angst naar liefde 2500 Lier

18 okt 2017, 20u

Prijs:
Leden: 8,50 euro
Niet-leden: 9,50 euro

Juiste locatie volgt
Inschrijven niet nodig

Meer info: www.dekleinebron.be

We zitten in een overgang van oude energie naar nieuwe. Dit is een omwenteling in het leven. We staan op een kruispunt en we kunnen twee kanten op. De oude manier van leven is echter beklemmend voor vele mensen en we zoeken naar nieuwe manieren van leven. Een enorme vindingrijkheid over off-grid gaan leven en eenvoud en avontuur lonkt en geeft zin in het leven. Toch is het best uitdagend om de oude manier van leven die op angst is gebaseerd los te laten. Leven vanuit liefde is wat er ons nu geboden wordt. In deze lezing gaan we dieper in op wat dat betekent voor ons en de samenleving.

Door Sara Busselen

Sara is een vrouw, gehuwd, moeder van drie dochters en life coach die zich in haar leven voornamelijk laat leiden door haar intuïtie. Daardoor ziet haar leven er niet doorsnee uit. Uit de moeilijkste situaties leerde ze het meest en ontdekte ze zichzelf, liefde en waarheid. Hoewel ze vele opleidingen volgde zoals Communicatie-managent, NLP, NEI, Senior Transformational Breath Trainer is het leven zelf haar grootste leraar. Het is haar passie om mensen te helpen compassie voor zichzelf te ontwikkelen en hen te ondersteunen bij ontdekken van zich-Zelf. Buiten de begeleiding van mensen in haar praktijk geeft ze workshops, cursussen en lachyoga. 

naar boven
Cursus : Partnermassage: elkaar ontmoeten in aanraking Antwerpen
29 okt 2017, 10u-17u

Prijs:
Leden: 59 euro
Niet-leden: 64 euro
per persoon

Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne (De Verscholen Tuin)
Vooraf inschrijven

Meer info: www.dekleinebron.be

Deze workshop van een dag is een uitnodiging om samen met je partner tot rust te komen én nieuwe inspiratie op te doen. Kwaliteitstijd met elkaar doorbrengen; kiezen voor 'we-time'. Ervaren hoe heerlijk het is om met aandacht elkaar te leren masseren en vol verwondering en benieuwdheid je partner te (her)ontdekken. Zowel op lichamelijk als op emotioneel vlak verdiept de intimiteit tussen jou en je partner zich door een verborgen bron van sensuele gewaarwordingen aan te boren. De oorspronkelijke aantrekkingskracht tot elkaar bloeit weer op. Genieten van elkaar verfrist je relatie, zodat deze weer sprankelt als weleer.


Het programma bestaat uit het aanleren van deugddoende technieken uit de Holistische Massage, die tot een volledige ontspanning leiden. Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties zijn een tedere weldaad voor lichaam en geest. Daarnaast leren we zijdezachte, vederlichte aanrakingen uit de Tao van Sensuele massage, die subtieler en op het energetisch niveau werkt en zich richt op het verbinden van hart- en buikenergie.

Met respect voor ieders grenzen wordt er direct op de huid gemasseerd. We leren welk deel van je hand je best gebruikt, welke druk, welk ritme, hoe je met aandacht voelt en hoe je ervoor zorgt dat ontvangen én geven fijn zijn.

Naast de technieken wordt het programma omlijst met momenten van stilte en beweging.

Dit geeft een extra verdieping aan het geven en ontvangen van een massage. Er wordt een sfeer gecreëerd van respect, voelen en mogen zijn wie je bent. Trakteer jezelf en je partner op deze heerlijke ervaring, jullie zijn van harte welkom op deze fijngevoelige ontdekkingstocht !

P.S. Het is ook prima om deel te nemen als gelegenheidskoppel.

Meebrengen: Gemakkelijke kledij, badjas, sokken, eventueel pantoffels, éénpersoonshoeslaken, twee grote badhanddoeken, zacht dekentje en je favoriete massage- olie, lunch.

Koffie, thee, water en koekjes zijn ter plaatse aanwezig.
 

Door Anieta Klingeleers

Anieta Klingeleers (°1958) begeleidt sinds 1995 groepen in massage, dans en lichaamswerk. Naast haar opleiding in Integratieve Massage, Lichaamswerk en Danstherapie, assisteerde ze drie jaar in een Rebalancing massagetraining.

Mensen inwijden in de kunst van het aanraken is één van haar grootste passies. Het leven daagde haar uit om het menselijke dilemma: verlangen naar en angst voor nabijheid/intimiteit te onderzoeken. Ze verdiepte zich in de voedende kwaliteit van liefdevolle aanraking. Aan den lijve ondervond ze de louterende werking van aandachtig aangeraakt te worden; ze leerde dat respectvol lichaamscontact je wezenlijk kan beroeren in de liefde voor jezelf, je zelfvertrouwen, je gevoel van eigenwaarde en je gevoel van er mogen zijn zoals je bent.
Geboeid door Tantra en Taoïsme, ontstond in 1998 de workshop Sensuele Massage voor Partners. Het werken met koppels is sindsdien haar favoriete bezigheid.


 

naar boven
Voordracht : Hoe weet ik wat echt goed voor me is? 2500 Lier

15 nov 2017, 20u

Prijs:
Leden: 8,50, Niet-leden 9,50

Juiste locatie volgt
Inschrijven niet nodig

Meer info: www.dekleinebron.be

In het leven draaien beslissingen om prioriteiten en mogelijkheden. Maar ook worden wij gevormd door onze omgeving en cultuur, die ons sterk beïnvloeden.
Iedereen heeft een eigen uniek overlevingssysteem gecreëerd, en de uitdaging ligt er in om binnen onze mogelijkheden de voor ons optimale kwaliteit te beleven.
Daar gaan we deze avond naar kijken en gelijk leren we een aantal praktische technieken om uit de vele signalen de voor ons bruikbare te halen.

Natuurlijk is er ook tijd genoeg voor vragen.

Door Ronald Van de Peppel

Ronald van de Peppel reisde tien jaar de wereld rond en bezocht vele grote Meesters. In de jaren ´80 volgde hij vier jaar training in auralezing en healing. Hij werd door Joska Soos ingewijd als sjamaan en is één van de eerste Reikimeesters van West Europa. Hij werkt momenteel als auralezer, cursusleider, healer, schilder en schrijver.

naar boven


ADVERTENTIE