U bent hierHome /dansinitiaties/Contactimprovisatie

Contactimprovisatie


Lesgever: Mileen Borgonjon

CONTACTDANS
Bij contactdans/contactimprovisatie draait alles om ontmoeting en de dans die daaruit ontstaat. De dansvorm ontstond in het begin van de jaren zeventig en onderzoekt de bewegingsmogelijkheden van het lichaam in relatie en contact (aanraking).

Dat kan gaan van subtiel aanraken of luisteren naar - en volgen van - elkaars bewegingen, over leunen tegen je partner, rollen over elkaars rug, naar de grond en terug naar boven, tot iemand op je schouder liften. Vaste vormen of passen - zoals bij andere partnerdansen - horen daar niet bij. Een aantal principes en technieken wel, zoals gewicht geven en nemen, actief luisteren, lifttechnieken, verplaatsen van en naar de vloer,....

Deze korte initiatie neemt je met lichtheid en schwung mee op sleeptouw in de contactdans.

Begeleiding: Mileen Borgonjon
Mileen voltooide de dansopleiding in Freiburg (DE) aan TIP, school voor dans, improvisatie en performance. Daar ontstond haar passie voor contactimprovisatie. Via uitwisselingen, workshops en internationale contactfestivals blijft ze groeien in deze rijke dansvorm.
Als danser danst Mileen o.a. bij Company Betweenlines (CH) en is ze deel van het POST.TRAUM.collective. Ze is vaste medewerkster dans bij WISPER Gent.


ADVERTENTIE