U bent hierHome /dansinitiaties/Lachyoga

Lachyoga


Lesgever: Sara Busselen

Lachyoga is ontspannend, gezond en heerlijk om te doen! Een combinatie van klap-, lach-, ademoefeningen en spel zorgt voor een moeiteloze cardio-vasculaire workout. Als we lachen maken we endorfines of gelukshormoon aan. Dat heeft verschillende positieve effecten. Eerst en vooral maken deze dat we ons blij voelen, ze werken pijnstillend, versterken onze fysieke en mentale weerbaarheid, maken dat we ontspannen en daardoor spontaner zijn. Het is goed voor het zelfvertrouwen, helpt om beter te relativeren en om creatiever te zijn. Meer dan genoeg redenen dus om het heel vaak te doen!
Bovendien maakt ons brein geen verschil tussen een gespeelde lach en een spontane lach en hierin zit de kracht van lachyoga. Via een gespeelde lach komen we tot een spontane lach en durven we te stellen dat we gelukkig zijn omdat we lachen.
Een lachyoga-les start met een opwarming. Daarna volgt een afwisseling van adem-, klap-, lachoefeningen en spelelementen en afsluiten doen we met een heuse lachmeditatie en relaxatie.
Het effect van een lachsessie houdt een paar dagen aan. Wees er dus zeker bij!
(Breng als het kan een matje mee om op te liggen)


ADVERTENTIE