U bent hierHome /dansinitiaties/Orientaalse%20Buikdans

Orientaalse Buikdans


Lesgever: Veronika Gosselin (Neyah)

Orientaalse dans, vooral bekend onder de noemer buikdans, is een dansvorm die het hele lichaam in beweging zet. In onze Westerse wereld is deze dansvorm intussen uitgegroeid tot meer dan dans alleen : het is een kunstvorm waarin danstechniek en beweging worden gecombineerd met creativiteit en vernieuwing.
Vanuit technisch oogpunt bestaat de orientaalse buikdans vooral uit isolaties. Dit wil zeggen dat je ieder deel van je lichaam apart leert bewegen, terwijl de rest stil blijft.
Het is een zachte manier van bewegen waardoor het lichaam weer heel soepel wordt en je krijgt/onderhoudt een goede conditie. Je neemt een gezondere lichaamshouding aan waardoor zelfs blokkades kunnen opgelost worden.
Je komt meer in voeling met je eigen lichaam, en je wordt hierdoor bewuster van je eigen ZIJN.
Maar bovenal is orientaalse buikdans een gevoelsdans. Hij laat je vooral de kans je sensualiteit en vrouwelijkheid te her-ontdekken. Tijdens het dansen worden de taboes en beperkingen van het dagelijkse leven even vergeten en krijg je de kans jezelf te zijn. Het is een vorm van expressie die de ontplooiing van je innerlijke capaciteiten op een zachte manier aanspreekt en de stroming van energie weer op gang brengt. Zowel voor mannen als vrouwen

Neyah (Veronika Gosselin) geeft al meer dan 12 jaar Orientaalse dans. Naast techniek en bewustwording van het lichaam, legt ze vooral accent op de vreugde die je kan beleven als je danst.


ADVERTENTIE